Svar på fråga om spiral och p-piller.

Jag har nu varit borta ett litet tag, inte haft tid för bloggen riktigt. Men nu är jag tillbaka! Jag har fått en fråga som jag tänkte ta mig lite extra tid till att svara!
 
Hej, vad hade du för p-piller före och hur funkade det med mens, menvärk och sådär? Och hur funkar spiralen nu? Jag överväger starkt att skaffa en men tänkte hur det funkar för dig.
 
 
Hejsan! Jag har lite svårt att svara på denna fråga kort, eftersom jag började med p-piller redan i 8:an. Jag skaffade p-piller från början för att jag i stort sett hade mens varje dag, kul va? Från min debut så varade det typ ett halvår innan jag tog tag i det hela.
   Jag började med att äta neovletta, ett p-piller där det är sockerpiller var fjärde vecka så man kan bestäma lite själv när man vill att sin mens ska komma. Det gjorde för mig att min mens blev regelbunden och jag började även hoppa över att ha mens och hade det istället var tredje månad ungefär för att slippa mensvärk. Funkade faktiskt ganska bra! Jag gick upp ganska mycket när jag började använda pillret, men håller man koll på att inte äta så mycket mer än vanligt så ska man klara sig. 
   Men jag upplevde att jag började bli på dåligt humör av pillerna och blev lite deppig och så. Så jag valde att testa nya piller och kanske byta till ett preventilmedel där jag slapp knapra piller varje dag. Så jag testade cerazette, som även finns som p-stav. Men det gillade jag inte riktigt, iallafall inte min kropp. Jag hade mens helatiden och flera dagar i veckan hade jag en irriterande morgonhuvudvärk. (okej, man ska vänta ett par månader så att mensen ska få ställa in sig, men huvudvärken gjorde direkt att jag kände NEJ.) 
   Jag bokade tid hos barnmorskan och där bestämde vi oss på att testa spiral. Men det tar ganska lång tid tills man får en tid för insättning. Väntade först en månad för att få en tid, och då upptäckte jag att jag hade nationella samma tid, vilket ledde till en till månads väntan. Så undertiden käkade jag Zoely, som är ganska liknande dom pillerna jag åt först. Då hade jag nästan ingen mens alls, endast pyttelite. Har dock fått en huvudvärk som känns som stålningar på punkter av huvudet. Inget som jag tycker är besvärligt, eftersom det snabbt går över. ( bara lite läskigt..)
 
Sedan satte jag in spiralen och nu är jag litegrann på prövotid. Jag skrev HÄR om hur insättningen var och att jag fick en reäl mensvärk i typ en vecka. Men nudå? Hur känns det idag? Jag har lite mens nu, men har tänkt ge det några månader att rätta till sig. Kan känna av en svag mensvärk nu också, men det är inte så ofta det händer, lätt något man kan leva med ett litet tag. Jag har inte mer huvudvärk än förut, känner dock fortfarande av den där strålningsliknande värken. Men jag vet inte om jag kan säga så mycket mer än så... Jag har ju bara haft den två veckor imorgon. Men du får fråga igen senare om du vill veta hur det känns då!
 
 
Jag vet att vissa kanske tycker det är konstigt att skriva om detta. Men mens drabbar alla kvinnor och då tycker jag det är självklart att folk är lite intresserade och att vissa vill veta lite om det olika sätten. Jag tycker det är bra att man kan dela med sig av dessa saker till varandra. MEN, vi måste komma ihåg att alla reagerar olika på de olika preventilmedlerna, och bara för att det fungerar på ett sätt för mig kan det fungera på ett helt annat sätt för någon annan. 
Min Vardag | |
Upp